Zona de baixes emissions (3)

Tal com hem comentat en anteriors articles les Zones de Baixes Emissions ZBE, creiem que són un pas endavant per millorar la difusió de partícules o gasos contaminants produïdes per la circulació de vehicles.

El que no veiem tan clar és que una persona que tingui recursos limitats se li prohibeix circular el seu vehicle, i que hagi de comprar un de nou encara que pagui totes les ITV, impostos de circulació, etc. I sobretot quan tenim autobusos circulant o parats estones llargues amb unes antiguitats de més de 20 anys i d’altres que tampoc no compleixen la normativa. Suposem com ara estan traspassats AMB tampoc seran competència del nostre Ajuntament i continuaran amb la «patente de corso».

Curiosament en la població de Biarritz (sud de França) tots els autobusos interiors de la ciutat són elèctrics i més a prop, Andorra electrificaran tots els autobusos per la millora del medi ambient.

Com sempre comencem la casa per la teulada és més fàcil prohibir o posar impostos al més desvalgut, que el més poderós malgrat que hi hagi ajuntaments d’esquerres. És més comercial dir Sant Cugat té una ZBE i que mira pel medi ambient, encara que les zones de més alts continguts de partícules de tot el Vallès com Mira-sol (túnels de Vallvidrera) o Vollpalleres (AP7) poden circular tots els vehicles que més contaminen. Igualment, no deixa de ser incongruent que es limiti la ZBE al nucli antic de la ciutat on el pas de vehicles és mínim i els altres barris puguin gaudir de la contaminació.

Conclusions

Les ZBE en concret a Sant Cugat no deixa de ser una presa de pèl. Cal primer donar exemple millorant el 100% del transport públic que és el que més contamina i circula. Un cop fet aquest pas (predicar amb l’exemple) es pot exigir a la població. I quan es limita la ZBE es vetlla perquè sigui en aquelles zones on la contaminació és més alta com són els túnels de Vallvidrera o l’AP7. I no val dir que no tenim competències, cal lluitar per tenir-les.

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *