Túnels de Vallvidrera

És curiós que les preocupacions per a la població sobre contaminació ambiental i acústica dels ajuntaments són sempre en un sentit. Des de fa anys, Sant Cugat disposa d’una infraestructura viària denominada túnels de Vallvidrera. Aquest vial que facilita la circulació en ambdós sentits transporta més de 30.000 vehicles diaris.

Aquests vehicles generen una contaminació important de gasos i partícules. A més, no importa que siguin altament contaminants, ja que no se’ls aplica la normativa de zona de baixes emissions. A més l’impacte acústic, afegit al de la circulació dels ferrocarrils.


Si veiem la infraestructura dels diferents túnels al llarg d’aquest vial, podem observar, amb curiositat, que la zona amb concentració de major població al llarg de tot el vial és l’única que no disposa d’un túnel (en la imatge marcat amb zona verda la mes poblada i marró altre zona també densament poblada). Aquest indret està situat als barris de Mira-Sol. La construcció d’un túnel en aquest indret milloraria significativament la qualitat de l’aire que respiren una gran quantitat de santcugatencs i santcugatenques que tenen els seus habitatges en aquest lloc.

Conclusions

A Europa, les principals vies ràpides que circulen pel mig d’una ciutat, estan soterrades o disposen de sistemes que minimitzen l’impacte mediambiental tan acústic com contaminant. Voldriem recordar a tall d’exemple la coberta de la Gran Via de Carlos III de Barcelona.

Si bé la concessionària a invertit amb asfalt que minimitza el soroll, els 80 dB són contínues a les hores punta o no i pel que fa a la contaminació, no es fan mesuraments en aquest indret i d’aquesta manera es desconeix la gravetat. Estaria be deixar un estació de mesura ambiental. El qui si es coneix, és, que els habitatges situats en aquesta zona tenen una gran quantitat de partícules dipositades en les seves terrasses.

Des de sempre l’ajuntament de Sant Cugat aquest problema mai intervingut, ja que és un fons d’ingressos importants pel consistori.

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *