Les tempestes a Sant Cugat

Els forts aiguats del dia 31 d’agost van ocasionar a Sant Cugat gran nombre d’incidents, principalment inundacions i caigudes d’arbres o branques, amb la sort de no fer mal a ningú, cosa que no podem dir d’altres indrets.

Les tempestes dels darrers dies d’estiu i algunes més, al llarg de l’any, empitjoren cada cop més amb el «canvi climàtic», fent que siguin cada cop més virulentes. Per aquesta raó cal tenir una previsió, per tal minimitzar al màxim els efectes destructius tant en els danys personals com materials.

Tots sabem que existeix un escalfament del planeta pels efectes de grans incendis, volcans i emissions de contaminants. Això voldrà dir que cada cop serà més normal episodis similars i per tant caldrà assegurar que els arbres, a més de diferents infraestructures s’adeqüin a la situació i que no es converteixin en un perillós enemic.

Per tant, un cop més, pel que fa a l’arbrat de la nostra població caldrà controlar més el seu volum, el seu arrelament, les seves branques, per tal minimitzar al màxim el seu perill. Això voldrà dir entre altres, realitzar podes més sovint, controlar al seu arrelament, etc. Tanmateix, sembla inversemblant que diversos cops a l’any i cada vegada més s’inundi el pas sota la via del dels FCG.

Conclusions

Davant de vents forts o huracanats gairebé res es pot fer, però ben segur que podes preventives poden millorar molt que tempestes de pedra, vent o neu moltes branques no siguin un perill per a les persones. També procurar fer una neteja de les fulles, preventivament, abans que aquestes ens taponin la xarxa de clavegueram. I quan un indret cada cop que hi ha tempestes acaben venint els bombers, significa que en aquell indret hi ha un problema, no hem d’esperar mai a una desgracia personal per actuar.

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *