Recollida de residus

Està demostrat que l’actual sistema de recollida de residus en la nostra ciutat no és el que hauria de ser. I això és per diverses causes i no totes són imputables al nostre Ajuntament.


Bàsicament, existeixen tres motius que fan que aquest sistema no funcioni: la ciutadania , l’increment de població i la deficient organització del sistema de recollida.


1.- La ciutadania ha de ser conscient que deixar les coses fora de temps, o en llocs que no corresponent, malmeten la convivència dels seus conciutadans. És una llàstima que malgrat ser una de les poblacions amb nivell d’estudis més elevat, desgraciadament, no coincideix amb un nivell de responsabilitat i sobretot de pensar amb als altres. Curiosament CugatMedia es fa resó de la notícia d’una sanció a una persona que no ha fet les coses bé.


2.- El creixement exponencial d’habitants del nostre municipi, fa cada cop que les deixalles augmentin més no sent suficients els recursos actuals. Per molt que vulguem ser ecològics amb residu zero és gairebé impossible disminuir el grau de deixalles doméstiques.


3.- L’altre aspecte és la deficient organització del sistema de recollida. No pot ser que els contenidors sovinment estiguin plens, i ens veiem a deixar les coses al costat. Seria tan difícil vigilar si hi ha més necessitat i vigilar la neteja periodica de la zona?


Aquest estiu vaig tenir l’oportunitat de passar uns dies a Salou, en diferents dates i vaig poder comprovar com cada dia, puntualment, abans de les 8 h del matí passaven un seguit de vehicles de neteja per deixar tot absolutament net, més tard passava un altre vehicle lleuger per recollir qualsevol cosa que estigués fora dels contenidors o avisar si un dels contenidors tornava està ple. El lloc on em trobava era un barri allunyat del centre. És aquest el model que necessitem (saloumesnet.cat). Desconec si és la bona gestió de l’Ajuntament de Salou o l’empresa Sorigué responsable del servei. El que si veig que el resultat es digna d’admiració. Pot-ser caldrà aprendre.


Cal vigilar temes com la neteja, són bàsics, són aquells que donen un aspecte deplorable a un municipi. Si hi ha models que funcionen canvieu o copieu. No es tracte de posar més contenidors sino d’augmentar la frequència de pas.

[ratings]

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

2 comentarios en «Recollida de residus»

 • el 20/01/2022 a las 19:49
  Enlace permanente

  Sí que hi ha ocasions que es deu a la manca de recollida i que hi ha augmentat els habitants, però no les escombraries però jo soc de Vollpalleres i puc dir que el 80% de les vegades és perquè 1 li fa mandra, angunia o no sap a quin contenidor va i ho deixa fora i la següent pensa que està ple i també fins a tenir tota la vorera ocupada de bosses, cartons. Així i tot a més sense vergonya que la gent deixa les capces amb l’etiqueta amb el seu nom. Si has arribat al contenidor ho fiqueu dins.

  Respuesta
 • el 21/01/2022 a las 18:50
  Enlace permanente

  I els diners que treuen de la venda del material reciclat, on es destina? On està la transparència?

  Respuesta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.