Polítics

En un principi i des d’un punt molt bàsic un polític és una persona afiliada a un partit polític hagi estat o no escollida, per desenvolupar un càrrec públic.

Partint d’aquesta premissa els que desenvolupen càrrecs públics, en les diferents administracions, sovint han d’haver estat escollits per la ciutadania és a dir, des d’un aspecte molt bàsic, han estat contractats per nosaltres (els ciutadans i les ciutadanes).

Si  a més recordem, que en el moment de ser escollits en els càrrecs representatius, sovint no ho són per ser els guanyadors d’unes eleccions, sinó per les diferents aliances o pactes amb altres partits, farà que, probablement, hi haurà més persones que no els han votat ( incloent-hi els que no voten, en les que les seves raons són tan legítimes com altres) ens trobarem que, el percentatge de persones que ha decidit per ells és molt baix.

Recordem que les passades eleccions Mireia Ingla va obtenir 8418 vots, que en una població total del municipi probablement no arriba al 9%. És a dir el màxim mandatari està avalat per un 9% de tota la població. Els sistemes democràtics són certament curiosos.

Per aquesta raó quan han de prendre decisions aquestes haurien de ser consensuades al màxim per unes majories molt amplies dins dels consistoris o parlaments, i pensant amb la majoria dels ciutadans i ciutadanes, siguin els seus votants o no, d’aquesta manera asseguraríem una major acceptació de tot allò que proposen.

La funció d’un polític és la d’arribar a acords amb altres per tal de disposar d’una majoria no sols per ocupar un càrrec sinó per l’aprovació de projectes que beneficien als ciutadans i que tinguin una certa estabilitat pel seu alt grau de consens. No és, «tinc majoria, faig el que vull» o «estic a l’oposició, dic a tot no«.

Els polítics han d’estar a prop dels seus ciutadans i ciutadanes, per poder conèixer tot allò que els preocupa. El web de l’ajuntament de Sant Cugat disposa de diferents correus electrònics per adreçar-te a l’alcaldessa o altres representants polítics que per costum no donen cap mena de resposta. No té cap lògica que quan tu vulguis adreçar-te pels canals oficials als representants escollits aquest no tinguin la dignitat de respondre.

La darrera vegada que vaig obtenir una resposta va ser gràcies a una queixa formal que vaig presentar als síndic de Sant Cugat.

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *