Pla d’habitage 2030

Recentment, hem viscut una nova polèmica sobre la construcció d’un mastodòntic edifici amb un complex d’habitatges (Can Ragull) que aixecat gran polseguera sigui per l’edifici o pel seu volum. Ara sembla que el tema ha canviat i que seran 3800 nous habitatges, dels que 2200 seran a Can Ametller, els que gaudirà el nostre municipi, bàsicament per tal d’evitar que els joves del municipi no hagin de marxar pels preus dels lloguers.


Fins aquí tot bé, però en aquest pla de futur no es parla, en cap moment, de les inversions d’equipaments i mobilitat que pot suposar que la nostra població pugui arribar a créixer més d’un 15%. Sembla que l’ajuntament que només vegi una nova font d’ingressos i potser no veu els efectes d’aquest increment poblacional.

En l’actualitat els serveix públics existents, molts d’ells, es troben col·lapsats, sense anar més lluny el sistema sanitari, que encara que no és municipal afecta els ciutadans i ciutadanes, l’escoles i els diferents serveis públics, així com els transports.


Està molt bé créixer poblacionalment, però hem de tenir un creixement sostenible (ara que està tan de moda aquesta paraula). Volem dir, tenir recursos assistencials, educatius i altres públics per en davant per fer front el futur increment de la població.


Insisteixo, tenim uns serveis sanitaris públics col·lapsats, uns centres educatius concertats que en el cas que es deneguin les subvencions molt probablement s’incrementaran la demanda de places en els públics, tenim uns sistemes de clavegueram deficients, les neteges via pública que no cal comentar i el transport públic està al límit (els FGC estan arribant al seu límit de creixement).


No ens hem d’enganyar Sant Cugat en l’any 1981, teníem prop 32000 habitants i el nucli central és el mateix d’ara. Ara en aquests moments estem a punt d’arribar 100.000. El centre de la ciutat, on es troben totes les activitats principals, està col·lapsat i cada cop dificultem més el seu accés.Recordar que quan cal fer gestions hem d’anar a aquest centre, on són els bancs, gestors, botigues del poble, etc.

Sant Cugat ocupa la 12a posició amb més població de Catalunya, i dels 12 és l’única que no té cap hospital públic o concertat, ni jutjats, i d’altres organismes públics oficials.


Molt sovint com deien els meus avis comencem la casa per la teulada. Que els beneficis d’ingressos d’impostos municipals per construcció de nous habitatges o els redits de vots a curt termini, no ens deixin veure el que bé al darrere.

[ratings]

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *