Persona non grata

En el ple de setembre es va aprovar una moció presentada per un grup polític per tal de declarar un jutge «persona non grata» a Sant Cugat
No deixa de ser curiós que sigui un problema de gran rellevància declarar un funcionari de la Justícia persona non grata.
No entrarem en la discussió de la seva actuació a qui va agradar i qui no.

El significat de persona non grata, per aquells que ho desconeixen, s’aplica a «persones estrangeres a les quals sé les prohibeix l’accés a un país per ordre del seu govern». Aquest seria una terminologia aplicada en diplomàcia, no crec que sigui l’ús que ha donat el nostre ajuntament.

En aquest cas, entenc que l’ús que l’ajuntament fa, tan sols significa, que la «persona non grata» no resulta del grat dels membres de l’òrgan que el van votar en aquesta distinció i que, evidentment, aquesta decisió no té cap conseqüència jurídica.

Per tant, tornen als «brindis al sol», és a dir pèrdues de temps per desviar el dia a dia de la gestió d’aquells problemes que realment són importants per la millora del municipi.

No ens cansarem de repetir que l’ajuntament representa a la totalitat de la població i que determinades actuacions que són de cara a la galeria haurien de tenir el consentiment i la validació de tots els partits representats.

Conclusions

No hi ha cap forma de govern o democràcia que sigui justa, sempre hi ha beneficiats i perjudicats. La satisfacció, avui en dia dels polítics, és aprovar les seves decisions encara que sigui per un vot més. No veuen que el 49% estarà sempre en contra.

La millor forma de govern, és aquella on tots els partits polítics arriben a un acord entre tots, per tirar endavant quelcom, però per fer això la majoria de polítics no els veiem preparats.

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *