Ordenança sobre bicicletes, patinets elèctrics i altres

Agraïm a l’ajuntament pel tríptic informatiu que ens ha fet arribar a tot el municipi sobre la nova ordenança sobre bicicletes, patinets elèctrics i vmp. S’ha fet un esforç considerable en explicar tota la normativa elaborada pel nostre municipi i que afecta aquest tipus de vehicles a Sant Cugat del Vallès, però sovint oblidem fer esment a ordenances reguladores d’àmbit superior com el codi de circulació i que regulen altres temes que poden ser desconeguts i afecten a tothom.

Recordatori de la normativa de circulació

Malgrat no formar part de l’ordenança elaborada pel consistori, hauria estat bé recordar que el pas per un «pas zebra peatonal» obliga tant al patinet com al cicliste a descendre del vehicle per fer el seu encreuament i en cas de no fer-ho es pot arribar a ser sancionat amb 200 € (sancions que recauen en els pares, si aquests són menors de 18 anys. No és un tema de sancions el que ens pot preocupar, en canvi, si ho és que la velocitat d’un vianant respecte a un ciclista o vmp no és la mateixa a l’hora de visibilitzar o frenar per part del conductor.

Foto de Uriel Mont en Pexels
Foto de Uriel Mont en Pexels

Principals problemes de seguretat

És important regular, per tal d’assegurar el benestar de tothom, i quan parlem de tothom és tant dels vianants com de les persones que es desplacen en aquests vehicles que fem referència. Per aquest motiu:
– Farem referència a la responsabilitat de les persones que no caminaran per carrils bici o als ciclistes que ho faran en els llocs assenyalats i a les velocitats indicades, respectant el codi de circulació.
– No respectar els ciclistes el pas de vianants i no circular com si fos un vianant, això comporta un encreuament a gran velocitat d’un vehicle inesperat.
– La manca de senyalització vertical dels passos amb preferència bicicletes i vianants. En el terra, en circumstàncies de llum, pluja o desgast és difícil de veure
– La circulació autoritzada, en direcció contrària en carrers d’únic sentit per part de bicicletes.
– No respectar els semàfors.

Qui regularà aquesta ordenança?

Sempre he dit que fer lleis, decrets o normatives perquè després no siguin respectades és un treball inútil i una pèrdua de temps.

Conclusions

Esperem que l’ajuntament incrementi la senyalització vertical, així com els controls dels infractors, per tal que aquesta bona iniciativa no ens comporti més mal que bé.

[ratings]

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *