Normativa circulació bicis i patinets elèctrics
El dilluns 14 de febrer de 2022 va entrar en vigor a Sant Cugat del Vallès, la nova normativa que regula la circulació de bicicletes i patinets elèctrics, dins del seu municipi.
Sovint quan ens posem a fer normatives ho volem regular absolutament tot i sempre oblidem quelcom. La nova normativa de bicicletes i vehicles de mobilitat personal, és un extens document (18 pàgines) on d’alguna manera s’intenta regular tot l’àmbit de mobilitat amb aquests vehicles.
Embolic de normatives
Un cop més comencem una carrera municipal d’ordenances, que segons els municipis són diferents. Això fa molt difícil, que una persona arribi a conèixer que ha de complir a cada lloc. Com tampoc és lògic que si hi ha un organisme regulador com la DGT, no faci un reglament universalitzat per a tothom-
Detalls que no hem d’oblidar
Està molt bé protegir aquests vehicles, però també està bé protegir a vianants i a conductors. Sovint un patinet o bicicleta creua un pas de vianants sense mirar i a una velocitat crítica per posar a prova els reflexos del conductor o, tanmateix passejant pel camí can gatxet una bicicleta a gran velocitat passa fregant a les persones. Per cert quin tipus de via és camí de CanGatxet segons la normativa?
Qui vetllarà per la nova normativa?
En general, la normativa és de sentit comú, però com en l’actualitat, el sentit comú és el sentit menys comú. Algú haurà d’estar al darrere per controlar el compliment de la normativa.
Curiositats sobre la normativa
No entrarem a debatre tots els punts de la normativa, però destacarem aquests quatre:
1.- No es pot lligar la bici a un arbre. Un dels problemes més rellevants és on deixar la bici aparcada, per tal que no sigui robada, si algo tenim a Sant Cugat són arbres.
2.- La circulació de bicis i patinets en doble sentit en carrers de circulació única. És un doble perill tant pels conductors de vehicles com per als vianants que no calculen en el moment de creuar la bici o patinet en sentit contrari.
3.- El pas de vianants no senyalitzat com via per aquests vehicles. La DGT estableix una sanció 200 € per els ciclistes per no creuar a peu amb la bicicleta.
4.- La regulació de velocitats màxima permesa, dubto molt que s’instal·lin radars mòbils per poder mesurar en carrils bici o zona de vianants.
Conclusió
Està molt bé fer una normativa, però si aquesta no és coneguda per la ciutadania i les autoritats competents no tenen ni personal ni mecanismes de control ens trobarem, com sempre en una foto per la galeria.
[ratings]
Pingback: Nou protocol de denuncia assetjament ciclista - Sant Cugat que ens mereixem