Fons next generation

El país ha estat pendent dels fons next generation, una mica com fa molts anys va aparèixer el famós pla Marshall, on quedava plasmat en una mítica del director Luís Garcia Berlanga.

Anomenada «bienvenido mister marshall«. Aquesta pel·lícula narrava com un determinat poble es preparava per rebre una comitiva d’americans que creien que aportarien diners pel poble de l’anomenat pla Marshall. Tot el poble va gastar fins a l’última pesseta per fer el possible per impressionar la comitiva americana. El dia que va arribar dita comitiva va passar de llarg sense aturar-se en aquell poblat on tothom s’havia endeutat per aconseguir aquella finalitat.
Un cop fet l'»espòiler», ja que la pel·lícula és del 1953, voldria comentar que darrerament els ajuts que s’omplen la boca la majoria de polítics no deixen de ser els anomenats «brindis al sol».
FGC estableix preus oficials pels jubilats. No tots, sols una minoria els que tenen rendes oficials molt baixes.
L’AMB dona ajudes per rehabilitar habitatges. No per tothom sols per aquells que tenen unes rendes oficials tan baixes que si sols cobres allò difícilment podras fer reformes a la llar, això si els diners que sobre aniran pels consistoris municipals.
Fons europeus, els anomenats Next generation, aquest fons, són per primera vegada exempts de la renda oficial que una persona pugui tenir, sembla ser interessant. Doncs no, quan comences a rascar, et trobes la quantitat enorme de formularis tècnics, informes que en la vida s’havien fet, i al final que, si o si, has de contractar un professional arquitecte o aparellador per emetre els certificats estudis i altres.

Dificultats del fons next generation

A més per si no n’hi hagués prou, ni les oficines d’habitage municipal, ni els col·legis professionals d’arquitectes i aparelladors tècnics coneixen totalment com cal presentar i explicar la major part de la documentació o fins i tot, el que entre o no entra dins dels ajuts.
A més, per complicar més el tema, les obres realitzades, cal que hagin estat fetes o es facin per empreses que tinguin unes acreditacions que la major part dels proveïdors no tenen. El mateix arquitecte t’informa, que com no et gastis el topall màxim subvencionable en la inversió, no et sortirà a compte, perquè entre els seus honoraris, permisos certificats i interessos bancaris fins a rebre l’ajut si tens la sort de ser aprovats, no et surt a compte arrivant inclos perdre diners.

Situació

Estem en una situació on els polítics no trepitgen el carrer, ocupen el càrrec per quatre anys, per tornar a ser escollits 4 més i s’omplen de promeses per aconseguir esgarrapar els vots. No legislen, ni governen per fer més fàcil la vida als seus ciutadans, diuen que donen de tot, per a l’hora de la veritat, sols els de sempre, arriben a gaudir dels ajuts, i aquella població que realment manté al país amb els seus impostos, és la que «convida a copes a tothom» i mai és convidada.
Al final, aquests partits que s’anomenen progressistes, el que fan és empobrir cada cop més la classe mitjana, amb l’objectiu de deixar clar dues classes socials, la rica i la pobra, com succeeix al tercer món, que tant han criticat.

Conclusions

Els fons next generation eren una oportunitat, per tal que molts poguéssim rehabilitar els habitatges, on havent pagat molts diners per ells gaudíem d’una sèrie de mancances d’aïllament, energètics, entre altres, fruits de la mala construcció amb l’objectiu d’abaratir costos i tenir més beneficis. Molt probablement aquest fons aniran a parar a altres mans gràcies a les grans dificultats i costos afegits que representen.

Per cert, si aquest fons europeus no son exhaurits per falta de sol·licituds, on van a parar……..

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *