Millora de la mobilitat a Sant Cugat

La mobilitat en un municipi sempre és un valor afegit. Sant Cugat no deixa de ser una excepció. Tot el que signifiqui una millora és un bé per a tota la població.
En la construcció dels túnels de Vallvidrera (C16) es va preveure una entrada (incorporació, direcció Terrassa) i una sortida, a l’altura de Mira-sol en l’encreuament de la via dels FGC.
L’activació d’aquests accessos, sempre que s’ha parlat, s’ha argumentat sobre uns problemes logístics de nombre de sortides en aquesta via.
Bé, des del «Sant Cugat que no ens mereixem» voldríem demanar o reivindicar l’obertura d’aquests accessos. La raó és molt senzilla, per un costat facilitarien l’accés directe a tota la població de Mira-sol que circulen per l’AP7 i C16 direcció Barcelona o l’inrevés facilitar a aquells que volen sortir cap aquestes direccions. D’aquesta manera estalviarien el seu pas per llocs conflictius, com la rotonda de l’hipodrom, rotondes de les Repsol o inclòs la rotonda de Rubí a l’alçada del centre comercial. I sobretot descongestionaria de gran manera la carretera de Vallvidrera des de l’arxiu a les benzineres Repsol.


Conclusions

Els túnels del Vallvidrera es remunten 1969 quan a TABASA l’hi és adjudicada la seva construcció que no començarà fins dinou anys més tard i que 1991 es van posar en funcionament. És difícil entendre que previsions que es van fer fa més trenta anys on Sant Cugat tenia una població d’un terç a la d’ara (30.000 habitants a principis dels anys 80) quan aquestes sortides es van projectar i realitzar (estan fetes però no obertes).

L’habilitació d’aquestes sortides al nucli de Mira-sol, permetria un accés més directa al centre comercial, a C16 direcció Terrassa, a l’AP7 en ambdues direccions i/o l’anada a Rubí, estalvien incrementar el trànsit en zones ya molt castigades.

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *