La recollida de voluminosos: Una asignatura pendent

Hem llegit que tots els grups municipals s’ha posat d’acord per votar un nou canvi de gestió sobre la recollida de voluminosos. És un pas endavant que tothom estigui d’acord en la millora d’un servei per a la ciutadania.

Sistema proposat

En lloc d’un dia ara seran dos, per recollir els voluminosos a tot Sant Cugat amb una inversió important. Aquest sistema en alguns llocs del centre de Sant Cugat ja es feia.

Resultats

Esperem que aquesta idea millori l’assignatura pendent. Però amb aquesta rellevant solució no resolem dos problemes: l’incivisme de la gent i la conversió del lloc de recollida en un abocador controlat.

Incivisme de la gent

Malgrat formar part d’una gran comunitat hi ha persones que no esperen els dies que toca per baixar els voluminosos, aquesta nova mesura per una part farà que es respecti menys el dia de recollida i per altre al ser dos cops veurem menys temps les deixalles grans.

L’abocador controlat

Determinats llocs de recollida de voluminosos són una desgràcia pels ciutadans i ciutadanes que viuen en aquell indret on sempre les voreres estaran ocupades per deixalles, algunes d’elles perilloses. Aquest espai sempre oferirà una imatge d’abocador ciutadà.

Conclusions

Valorem positivament el canvi però cal fer un pas de volta més. No sé si un servei de recollida domiciliària, amb un preu simbòlic podria ser una solució.

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *