La mobilitat en el centre de Sant Cugat


Sant Cugat disposa d’un nucli antic limitat per a la circulació. En aquests moments, tan sols queda un eix que creui el casc, i per ell circulen tots els transportistes, serveis públics, transports de persones i particulars.


Gràcies a la implantació del carril bici, per aquesta artèria única, hem pogut observar com els nivells de CO₂ s’han vist augmentats, degut als embotellaments que s’originen, per les dificultats de circular. A més hem vist com els vehicles de mercaderies, es veuen obligats a envair els carrils bici per poder descarregar obligant, que les escasses bicicletes que circulen, hagin d’envair la calçada contra direcció o pujar per les voreres. Afortunadament, com que són poques, la possibilitat d’accidents es veu reduïda considerablement. No és fàcil tenir satisfet a tothom

Carril bici envaït per un camió en les seves tasques de descàrrega


Fa uns dies la Sra. Ingla va respondre amb una carta a un diari parlant de «carrers pacificats», crec que els rostres què tenen, els que cada dia han de travessar aquest eix, no són precisament d’alegria i benestar pacificat.


Voldria incidir, que per resoldre la majoria d’activitats habituals cal anar al nucli antic, ja que en el seu moment, gairebé es van prohibir les entitats bancàries en els nous barris (ex. Vollpalleres, Mirasol, etc.) així com la possibilitat d’obrir determinats establiments, ha fet minvar iniciatives fora del centre ( em sembla recordar que no hi ha cap policlínica que s’hagi ubicat fora del centre), recordeu que aquests centres privats estan salvant el desgavell de la sanitat pública en el municipi.


Si tenim en compte, que majoritàriament la ciutadania, viuen fora del nucli antic, fa que tothom hagi de desplaçar-se al centre i com, probablement, no utilitzarà la bicicleta per molts motius, agafarà el cotxe, contaminarà força, s’emprenyarà per les dificultats d’accés i acabarà pagant, en les innumerables zones verdes, blaves i pàrquings, per deixar el cotxe i fer les gestions, que obligatòriament s’han de fer en el centre de Sant Cugat.


Aquestes actuacions, seguint el model de grans ciutats, fan que el comerç local desaparegui a poc a poc i que la ciutat es vagin convertint en un desert de locals vuits i que s’afavoreix els centres comercials on si et podràs desplaçar còmodament, en el transport que vulguis i sense pagar per aparcar.
Per cert algú ha mesurat els dies laborables el nombre de bicicletes que circulen per l’esmentada artèria?

[ratings]

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

Un comentario en «La mobilitat en el centre de Sant Cugat»

  • el 07/02/2022 a las 06:21
    Enlace permanente

    Alcaldessa, si cada cop es pot circular menys per la seva població, abaixarà l’impost de circulació?

    Respuesta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *