Ineducació incivica

Sovint, quan en els caps de setmana surts a passejar al matí descobreixes l’incivisme d’un cert sector de la població que, associa la diversió amb ineducació i falta de respecte amb l’altre.
Determinades zones d’esbarjo nocturn es converteixen en l’endemà en veritables abocadors d’ampolles de plàstics, vidre, gots bosses, i altres que no cal detallar.
Això representa un cost pel municipi, ja que les persones que han de netejar no ho fan en els indrets que els hi toca. Dit d’altra manera un comportament curós, educat i de respecte als altres no embrutaria.


Què passa amb els joves?


Tots hem estat joves alguns fa més temps que altres, i més d’un cop, puntualment, hem fet coses indegudes.
Ara els llocs d’esbarjo es converteixen cada dia en veritables abocadors d’escombraries.


El futur de les noves generacions


Tots estem preocupats pel canvi climàtic, contaminació, residus, per percentatges d’idiomes en les escoles, per les decisions dels jutges i així podríem seguir. En canvi, quan es parla del jovent i en concret de determinades actituds tot queda justificat amb les frases «és que són joves o el meu fill mai ho faria»
Que passa amb el model d’educació cívica?
Estem davant un model educatiu totalment permissiu on la premissa bàsica és «són totalment responsables dels seus actes, saben el que fan i no soc ningú per prohibir».
Tant els pares, els polítics o els educadors opten per aquest nou model educatiu. Eliminar les prohibicions no sigui cas que el nen o la nena surtin amb un Trauma psicològic.


Qui té que resoldre el conflicte


Evidentment els centres d’oci nocturn no tenen la culpa
La policia cada cop que actua es veu envoltada de conflictes amb els pares de les criatures
L’ajuntament posar agents cívics» nen o nena no embrutis» queda ridícul.Conclusions


Les noves generacions, són el futur de la nostra societat, han d’un model de societat millor que la que teníem. Per salvar el planeta es comença amb el respecte a l’altre i el seu entorn.
Però si el model de borratxera i d’ineducació forma part d’aquests col·lectius, realment preocupa el futur que ens espera.
Evidentment que hi ha un problema en l’actual model educatiu. La responsabilitat és, en primer lloc, dels pares i mares i, en segon lloc, les escoles i els polítics (aquests últims que no s’impliquen en aquest tema per no perdre vots.

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

Un comentario en «Ineducació incivica»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *