Recaptació d’impostos municipals

A ningú li agrada pagar impostos, però, en canvi, tothom li agrada tenir les coses bé. Tot organisme municipal te la necessitat d’uns ingressos per poder mantenir, cada cop més, la complexa estructura municipal. És per aquesta raó, que des de fa molts segles es van crear els impostos.

Actualment, l’assortiment d’impostos és més extens cada dia i sembla ser, que darrerament aquests sempre són per la millora del planeta, per la salut dels ciutadans, etc. Sembla que la venda de nous impostos amb aquestes marques o denominacions siguin més fàcils d’empassar pels contribuents.

Altres fonts d’ingressos

Des de fa temps s’observa la total desaparició de la policia municipal pel que fa a la vigilància de les normatives de trànsits, competència totalment municipal. Sembla que els actuals governs municipals pensen que el compliment mínim de les normes de circulació són temes que no han de ser punitius, que formen part de la conciencia ciutadana, malgrat estar catalogats en el codi de circulació amb la sanció corresponent.
Perquè no s’aplica el codi de circulació i es posen multes. La recaptació tindria dos vessants, l’educatiu i de seguretat cap a la resta de persones i el recaptatori a les arques municipals, i sobretot per aquells no respecten les normes establertes. Aixó si ens afanyem a posar cameres per multar vehicles particulars que circulen per la zona de baixes emisions.


Situació actual

Per la seguretat dels ciutadans, actualment les normatives de circulació impedeixen anar a més de 30 km/hora pel municipi, si no et xiulen, t’avancen en línia contínua i et saluden. La disbauxa de patinets i bicicletes creuant per llocs on no tenen preferència, l’aparcament en llocs dificultant la resta de vianants o vehicles. I així podríem seguir. Hi ha una sensació generalitzada d’un canvi de conducte més esbojarrada després de la pandèmia.


Conclusions

A ningú li agrada pagar multes, però pagar una multa, t’ensenya allò que has oblidat i et recorda que en la conducció, cal seguir les normes, i que aquestes no són per casualitat. Una bona gestió sancionadora milloraria la seguretat del municipi, així com les arques municipals i potser no caldria que paguessin justos per pecadors.
Recordar que nosols es pot morir per efectes mediambientals sinó per també per la inobservança del codi de circulació.

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

Un comentario en «Recaptació d’impostos municipals»

  • el 11/11/2022 a las 21:06
    Enlace permanente

    Tb pot la policia sancionar amb ordenances municipals com per no recollir els excrements dels gossos

    Respuesta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *