Els gossos a Sant Cugat

Els darrers anys el fet de tenir un animal de companyia, com un gos ha anat creixent en la població d’aquest i d’altres municipis. Al principi, es va dir que el tema de la pandèmia havia fet incrementar, el fet de tenir gossos.

Si bé el fet de disposar d’una mascota té molts beneficis pel seu propietari, generalment, pels que no tenen, en alguns moments ens trobem amb perjudicis, sobretot quan trepitgem els excrements quan el seu propietari no ha tingut cura de recollir-los. Afortunadament, la consciència ciutadana dels propietaris de gossos ha millorat molt, en els darrers temps i ara només ocasionalment trobes els excrements d’aquests animals.

Si bé hem millorat en aquest aspecte, no tenim resolt el tema de les miccions. És estrany veure propietaris de gossos, anar amb la botelleta d’aigua per netejar l’orina de l’animal. Si això afegim la dràstica reducció de la utilització de l’aigua per part dels serveis municipals de neteja i la manca de precipitacions pluvials, fa que l’estiu quan passeges per alguns carrers, sentir olors força desagradables i veure determinades zones del carrer envaïdes per les marques d’orina dels animals.

Conclusions

De la mateixa manera que en el seu moment o inclòs darrerament l’alcaldessa a reblat sobre aquest tema, crec que es força important recordar que els pipis de gossos continua sent matèria orgànica que poden ser causa de contagi de diferents malalties. No estaria de més obligar als passejadors de gossos portar una botella amb aigua i una mica de lleixiu per evitar aquest problema.

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *