El fracàs de la recollida de voluminosos

La idea

Tenir un sistema, que faci que et recullin els trastos, i no haver d’anar a deixalleria, és un servei de gran utilitat per la ciutadania
El sistema implementat
Un dia determinat de la setmana has de dipositar els objectes per a ser recollits al costat dels contenidors de la brossa en un indret determinat.

Quin és el resultat?

En unes declaracions a CUGAT MEDIA l’alcaldessa de Sant Cugat reconeix textualment que «és un fracàs absolut«. El perquè, és:
– L’indret es converteix en un veritable abocador
– En determinats moments impedeix el pas o posa en perill als vianants per la tipologia dels objectes
– La ciutadania no respecta els dies de recollida i deixa els residus dies abans
– Professionals de reformes o construcció que utilitzen aquest mitjà per desfer-se dels materials sobrants dels treballs realitzats.
– Un aspecte deplorable d’un dia sencer o més on pots trobar en el mig d’un carrer un veritable abocador

Solucions municipals

L’adhesiu avisant d’objectes indegudament posats no serveix de res.
Cobrar als industrial per anar a la deixalleria i el particular no això fa que els professionals es converteixen en particulars deixant les coses quan no toca.
Apel·lar a la ciutadania responsable tampoc ho és.

Proposta

Els ciutadans, veuen perfectament, que els sistemes de recollida de residus, no són gens eficients i tenen molt camí per millorar.
Des d’aquí, llencem una proposta, en la que de la mateixa manera que hi ha uns contenidors especials, que fins i tot són decoratius, per la recollida d’uns tipus de residus, es podria cercar uns de similars per als voluminosos.
Aquest serien dipositats en un indret durant 24 hores, en llocs, degudament retolats i especificant, horaris, dies i com cal fer-ho, així com les sancions de fer-ho malament. Aquests llocs, estarien localitzats en punts diferents als d’ara i preferentment en espais amplis.
Encara que no fos 100% eficaç el sistema molt probablement eliminaríem la imatge d’abocador generalitzat del municipi de Sant Cugat.

Model de contenidor per a la recollida de residus especials

[ratings]

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

2 comentarios en «El fracàs de la recollida de voluminosos»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *