Enquesta al 15 candidats i candidates a l’alcaldia

Amb a les eleccions a l’alcaldia ja a la cantonada, hem volgut fer una enquesta als 15 candidats el que pensen sobre els diferents temes que a «Sant Cugat que no ens mereixem» hem anat publicant en els darrers temps.

Metodologia

Per tal de fer l’enquesta hem volgut localitzar amb «Google» els webs dels diferents candidats a Sant Cugat, amb l’objectiu de localitzar el seu correu electrònic per enviar l’enquesta. És de lògica que cada partit disposi d’un correu per tal que la ciutadania pugui transmetre allò que li preocupa per tal que el partit es pugui fer reso, així com una web pròpia on els candidats expressin les seves opinions i programes.
Dels 15 candidats, hi ha 4 que no tenen un correu electrònic directe per tal de poder adreçar-se, aquest 4 tampoc disposen de un web del partit a Sant Cugat. Cal dir que sols 7 notifiquen clarament, l’adreça email per contactar.

A cada pregunta hauran de contestar amb un sí o no, i després exposar breument les seves solucions si ho consideren oportú. Per la nostra part ens comprometem a publicar literalment les seves opinions.

Bloc de preguntes als candidats i candidates

1.- Salut.Esteu d’acord que els serveis de salut pública, principalment especialistes i sobretot pediatria 24 hores, entre d’altres, són inexistents. Caldria exigir una solució immediata?
2.- Serveis. Sant Cugat, malgrat ser una ciutat com Girona, no té hospital públic, cal desplaçar-se, no té jutjats, no té oficines de seguretat social, no té parc de bombers (si el té compartit i precari ). Cal disposar d’aquests serveis?
3.- Seguretat, els índexs d’actes delictius, s’han incrementat, la presència de policia municipal és mínima fins a arribar l’absència de servei en un Nadal passat. Per una extensió i població tan gran no caldria disposar de més efectius?
4.- Els impostos municipals són dels més elevats i a més tenim l’impost AMB cosa que els nostres veïns de Rubí per exemple no el tenen. Els diners que es recuperen de l’AMB no arriben a l’invertit per nosaltres. Cal suprimir aquest impost?
5.- Transports i comunicacions. Els serveis de Renfe estan sota mínims. Sant Cugat podria estar connectada de Figueres fins a Tortosa sense haver d’anar a Barcelona. Creieu que caldria lluitar per potenciar les línies de RENFE?
6.- La política d’arbrat de Sant Cugat no va acompanyada de la inversió en manteniment (personal, poda, neteja, etc.) ni en reparació dels centenars de metres de voreres perilloses malmeses pels arbres. Cal fer una actuació?
7.- Mobilitat cada cop és més difícil circular pel municipi gràcies al fet que en els barris no es troben la major part dels serveis, com bancs, comerços, policínics, i altres establiments, que sols es troben en el centre. Cal canviar el model de barris?
8.- ZBE, és obligatori pel nombre d’habitants, però queda una mica ridícul que els autobusos i altres vehicles puguin circular contaminant i una persona que té com únic medi un vehicle prohibit no ho pugui fer. I, per altra part, sols sigui el centre i barris com Mira-sol al costat dels túnels o Vollpalleres amb l’AP7 entre altres estiguin respirant milers de tones de CO₂. A més del centre, preocupen els nivells de CO₂ a la resta del municipi?
9.- Creixement poblacional. Cal crear habitatges per persones vulnerables o pels joves, però també cal assegurar que tots els serveis que necessitaràn, estaràn coberts, ara ens queixem que tenim massa mancances, si incrementem la població tindrem més. És una mica començar la casa per la teulada. No caldria millorar tots els punts anteriors, abans de començar amb un altre barri?
10.- Equipaments. Sant Cugat malgrat tenir prop de 100.000 habitants no disposa de cap indret tancat gran per celebrar diferents activitats culturals, associatives, esportives, etc. Fa temps calia muntar unes carpes per una fira sobre el comerç local, per exemple. Creieu que caldria disposar un lloc com aquest?

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *