El dret d’expressió

Durant prop de tres mesos hem vist aquesta pintada. Evidentment estem en un país on hi ha llibertat d’expressió, si no fos així hagués desaparegut ràpidament. Però encara que sigui un dret d’expressió, desitjar la mort algú o un col·lectiu, no té cap justificació i demostra un odi i una agressivitat amb incitació a la violència.

Malgrat existir un gran dolor pels abusos realitzats per algunes persones vinculats a l’església deguda a una conducta malaltissa i deplorable, no deixen de ser unes poques pomes podrides dins d’un sac. De pomes podrides, desgraciadament, hi ha en tots els àmbits en la nostra societat i no per això hem de llençar tot el sac.

Per un home violador no podem dir que tots els homes són violadors, per una dona assassina no podem dir que totes les dones són assassines o un polític/a corrupte no tots ho són. I en una societat en el que tots intentem conviure, cal cuidar molt el que fem i el que diem i no generar odi gratuït vers un col·lectiu o persona.

Aquestes pintades poden fer mal al sentiment de moltes persones i probablement els autors que ho han fet, demostren tenir molt pocs coneixements d’història.

Persecució de l’esglèsia en els darrers temps

Fa menys de 100 anys prop de 7000 religiosos varen ser assassinats pel sol fet de representar l’Església catòlica en el territori republicà en mig dels preparatius d’una guerra fratricida. En el 2018 van ser assassinats 36 capellans a Àfrica, Àsia i Amèrica i ben segur que no va ser per haver fet cap delicte.

L’obra de l’esglèsia

Milers d’infants han anat i van a escoles religioses, i que gràcies a aquestes escoles han pogut ser escolaritzats. Gran quantitat d’entitats d’ajudes als més desafavorits, estan liderades o participades per l’església, un dels hospital pediatrics més importants del país pertany a l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, és un ordre mendicant de l’Església Catòlica i així, podríem seguir dient exemples, que l’hora de posar en una balança segur veuríem que han fet més bé que mal.

Fa pocs dies algú va decidir acabar amb la pintada. També es dret d’expressió, però el propietari de la façana de la casa segur que no estarà content com ho té.

[ratings]

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

Un comentario en «El dret d’expressió»

  • el 03/01/2022 a las 21:06
    Enlace permanente

    Després quan no poden ajudar a tothom, el serveis socials de l’ajuntament, pensen amb l’església, per enviar les persones a Càrites.

    Respuesta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *