Ecologia o bretolada


El passat dia 30 de setembre els vehicles de categoria SUV aparcats al carrer Vicens Vives es van veure afectats per trobar-se les rodes punxades o desinflades.
Tots aquests vehicles es trobaven amb un cartellet al vidre de davant del conductor explicant que es tractava d’una reivindicació per millorar el planeta.
Segons deia la nota que aquest tipus de vehicles eren altament contaminants.

Avui en dia els governs justifiquen les seves càrregues impositives al·legant el canvi climàtic. Impost del CO₂ impost de circulació de vehicles, zones de baixes contaminacions, etc. El resultat és que qui acaba rebent són sempre els mateixos que tenen molt poc a veure amb la contaminació ambiental.
En realitat parlar de contaminació en el nostre municipi amb una AP7 que és un generador de tones CO₂ , NOx, monòxid de carboni, partícules de sutge i restes d’hidrocarbur que no s’ha cremat entre altres, és ridícul que un SUV o altres vehicles, com el d’un pobre jubilat que utilitza sols el cotxe per anar al metge o a comprar un cop a la setmana sigui la causa de tants mals.

bretolada2-1
bretolada4-1
bretolada3-1
bretolada5-1
bretolada1-1
previous arrow
next arrow
bretolada2-1
bretolada4-1
bretolada3-1
bretolada5-1
bretolada1-1
previous arrow
next arrow

Ara per si no n’hi hagués prou, ens trobem amb organitzacions de «defensa del planeta» que els hi segueixen el joc i es creuen que amb les seves accions fan un bé a la comunitat. En cap moment pensen que aquell vehicle pot ser d’un metge que ha d’anar urgència, o una persona que ha d’anar a una reunió de treball important, o agafar un tren per un viatge.

Resultat de l’acció

Una estona després d’aquest fet, el desplaçament de grues, mossos d’esquadra, anades a taller de reparació de neumàtics i algun que altra compra de neumàtic per haver-se fet malbé era el resultat d’aquesta acció.
Hem millorat el planeta? Tenim una actitud millor per aquestes organitzacions ecologistes?
Crec personalment que no i tots els que circulaven per aquell indret parlaven molt agressivament sobre els individus o individues que havien causat els desperfectes.

Conclusions

Tothom té dret a opinar o reivindicar, però sempre ha de ser de forma constructiva i elegant. Haver posat el cartellet informatiu al vidre hauria estat suficient. El que han fet és un acte incívic, de falta de respecte als altres, inclòs en el planeta, ja que la seva actuació va generar un moviment de vehicles que van ajudar a contaminar més el planeta.

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *