Contaminació ambiental i ZBE

Avui podem llegir la notícia que gràcies a les zones de baixes emissions ZBE a Sant Cugat ha millorat de gran manera els nivells contaminants de la ciutat.
Segons un estudi d’una agència imparcial, Barcelona Regional, les millores ambientals del municipi, són extraordinàries gràcies a ZBE. En un any, segons l’estudi, s’ha reduït 3,5% els vehicles sense etiqueta i la disminució del trànsit rodat ha estat 1,2%. Tot això ha comportat que des de l’estació de mesurament del barri de Sant Francesc, zona d’alta circulació de vehicles es pogués quantificar una disminució 0 g/m³ de diferència entre 2021 i 2022.

Conclusió

No cal dir tota mesura que millori el medi ambient es forca important. Aquest èxit tan important, seria al mateix, en una estació de mesurament d’aire als quatre cantons o Vollpalleres a prop de l’AP7. Cal recordar que l’AP7 és Sant Cugat?. Quin cost ha tingut l’estudi? Per cert un recent estudi, fet pel CSIC demostrava que la contaminació per llars de foc a l’hivern és molt més greu que la dels vehicles, donant a conèixer que Bellver de la Cerdanya estava pitjor que Barcelona ciutat (a ple hivern). Al final l’éxit de la ZBE seran 9000 multes des de l’implantació.

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *