Com hem d’educar en l’escola?


Sovint polítics i associacions demanen coses difícils d’entendre o de pair.


Fa uns dies (16 de novembre), en un ple municipal varen demanar la supressió de l’armament reglamentari en les visites a les escoles per part de membres policials, en les seves campanyes educatives a nens i nenes. La meva generació i la dels meus fills han pogut sobreviure perfectament sense cap mena de problema d’haver viscut aquesta traumàtica experiència. Ara anirem a creare un problema amb això.

Els cossos policials són cossos armats i reben formació per a l’ús de les seves armes reglamentàries. A més cal recordar que desgraciadament encara ens trobem en l’estat d’alerta 4 terrorista.

A l’escola no és el lloc on s’ensenya els models de societat i profesions?

Aquests nens quan arriben a casa ten prohibit veure les televisions, no sigui cas que vegin armes?

Eduquem a què els policies són persones que posen multes o són forces repressives?

Quin perill comporta portar degudament una arma reglamentaria ?

Són las entitats externes als educadors qui han de decidir els models educatius o són les escoles? No podem pensar que, el que cal és que, els pares i mares donin suport a la professionalitat dels educadors (professors i professores) legitimant-los. Fa uns dies una mare d’un nen em comentava amb gran sorpresa com la professora del seu fill li demanava permís per poder castigar al seu fill per un mal comportament. Estranyada la mare li va dir i tant que si, la professora li va agrair i comentar que els pares dels altres nens que varen tenir l’actuació similar es varen oposar totalment al càstig quan els va trucar. Quina societat tindrem quan els referents (professors, policies, governants) no tinguin cap mena d’autoritat o respecte.


Soc el primer que m’agradaria un món sense armes, sense delinqüents, sense terroristes, però desgraciadament no és així, i els nens han de veure els cossos policials, com aquells que vetllen per la seva seguretat, inclòs amb les seves vides. La seva uniformitat requereix dur un seguit d’estris en el seu cinturó per poder treballar en condicions. L’escola ha de fer veure les funcions dels cossos policials, malgrat que algú poguí pensar que el risc, va amb el seu sou, no és veritat, en els temps actuals, cal molta vocació per servir a una ciutadania que no els vol i, a més, sense tenir cap mena de suport per part dels seus superiors/polítics, a no ser que sigui per sortir a la foto.

Imatge principal propietat Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Acte de presentació nous 11 agents de la policia local 3/6/2021

[ratings]

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *