Promoció del carril bici
Cal agrair que el nostre Ajuntament generi una gran quantitat d’esforços i diners per dotar-nos de carrils bici per tot el municipi. Està bé emmirallar-se amb altres grans ciutats, com bé diu el consistori, però cal que això es faci amb tot.
Evidentment, Sant Cugat no és com Amsterdam o Copenhage, ciutats famoses, tant per la seva orografia plana o per la seva cultura, de més setanta anys de bicicleta i això, es pot veure reflectit, en l’ús que fem en la nostra ciutat.
Soc aficionat a anar amb bicicleta i visc fora del centre de Sant Cugat, ara gràcies a la gran quantitat de carril bici puc anar gairebé a tot arreu, així i tot, el problema que tinc és on deixar la bicicleta en el carrer i la desaparició sobtada del carril bici.
La majoria d’establiments no tenen lloc per deixar les bicicletes, els bicibox, són una petita solució . També l’orografia del municipi fa que sovint descarti aquest mitjà per no haver d’arribar suat al lloc de la reunió. Aquest motiu fan que sovint m’impedeix utilitzar més del que voldria aquest mitjà de transport, per fer activitats que no siguin que passejar o esport.
He vist com majoritàriament els km de carril bicis són usats per una minoria, i principalment, sols es gaudeixen per passejar, i no com mitjà de transport, com a les grans ciutats que fèiem referència. El dia 9/2/2022 vaig fer 10 km de carril bici entre les 11 i les 13 h del matí i no em vaig creuar amb cap bicicleta més. (itinerari Mirasol-Vollpalleres-Mirasol)
Ocupació del carril bici per vehicles
S’ha planificat correctament?
La qüestió és, si s’ha tingut en compte a l’hora de planificar les diferents vies ciclistes, conèixer quin ús se’n fa de la bici per part dels qui hi vivim? Passejar, anar d’un lloc concret a un altre, anar a la feina o anar a comprar entre d’altres.
Crec que a partir del coneixement dels motius es podria planificar millor la inversió dels carrils, estalviant alguns de molt escassa circulació, que sols fan que dificultar la mobilitat urbana. I tanmateix vigilar estretament aquells carrils que conviuen vianants amb ciclistes on gràcies l’empodarament ciclista més d’un ensurt et trobes quan camines.
Sí l’actual normativa de transit ens obliga a la major part dels carrers a circular per sota 30 km/h i alguns menys, potser en alguns llocs no caldria carril bici i la solució seria tan fàcil com conviure bicis amb cotxes amb una convenient senyalització.
És molt important tenir en compte que no es pot obligar a tothom a anar en bicicleta, ni tot es pot fer anant en bici, està bé treballar per les minories, però cal recordar que les majories també tenen drets.
Per cert, no es podria regular que tots els ciclistes circulin pel carril bici quan hi hagi un?
[ratings]
Jo l’utilitzo per anar a treballar perquè puc pujar la bici o el patinet a la feina, però per altres coses no, perquè no hi ha llocs per deixar-ho segur.
El problema que sovint em trobo és la desaparició del carril o l’estat d’aquest a vegades per les arrels dels arbres l’han deixat complicat per circular és a dir falta de manteniment.
Quan es dota d’infraestructures, és molt important dotar de normes. Atès que si eliminés carrils de vehicles per fer carril bici, i les bicicletes van per la carretera perquè poden, s’està llençant els diners.
Alcaldessa quantes sancions s’han posat per fer ús d’aparells electrònics a un ciclista?