Camí del Crist treballador (2)

En declaracions a Cugat Media (vegeu el vídeo en el minut 18,18) l’alcaldessa de Sant Cugat demana paciència per la problemàtica del camí del Crist treballador, i que en els mesos vinents es veuran les solucions. En la seva compareixença periòdica a aquesta mitja, ha respost a dues preguntes una per part del col·lectiu «Avenç vol respirar» on han indicat que sovint se superen fins a 40 vegades els nivells recomanats per l’OMS, no diguem que pot succeir en aquelles persones que fan esport en el club esportiu el que arriben a respirar..


Solució municipal

A causa d’aixecar tot el paviment asfaltat del carrer, en lloc de reparar uns esvorancs, es varen produïr innumerables problemes mediambientals i de salut, pel que es va fer una reunió amb el director d’àmbit de gestió de Qualitat Urbana i Mobilitat de l’ajuntament ,demanant una solució immediata i urgent.

Ara després 3 anys, amb aquest problemes, sembla que tenim una proposta executable per aquest estiu, la qual s’està venent a tots els mitjans com una resposta adequada, eficaç, innovadora, utilitzant un paviment natural semblant l’asfalt amb barreja d’àrids i resines compactades. Esperem que la solució sigui ja la definitiva.

Resultats sobre les mesures municipals

El cost d’aquesta actuació, per la licitació serà de 305.097 €. Desconeixem concretament el cost econòmic que han tingut els innumerables arranjaments que s’han fet en aquests tres anys, per tal d’intentar corregir l’error. També desconeixem, si es faran actuacions per netejar totes les afectacions en les cases, club Tenis Natació Sant Cugat, escola Avenç, així com, la pobra vegetació que té l’aspecte d’estar al costat d’una cimentera en lloc del parc natural de Collserola.

En la segona pregunta, en aquesta intervenció a Cugat Mèdia, el responsable d’aquesta web (vegeu minut 22,56) ha demanat quin serà el cost final. L’alcaldessa ha respost que m’informarà quan tot estigui acabat, en canvi, ha declinat respondre sobre si es demanaran responsabilitats sobre aquesta mala gestió, malgrat comentar que, la decisió d’aquesta situació es va prendre quan ella es trobava de vacances, recentment arribada a l’alcaldia.

Conclusions

Sant Cugat no es mereix aquesta col·lecció de despropòsits d’actuacions, sense cap mena de consens i sentit, i sobretot de coneixement del què pot succeir i els costos addicionals que es poden ocasionar.
Cal que siguem curosos amb la despesa pública, els diners municipals no són il·limitat ni poden ser utilitzats pel benefici o caprici del que governa en aquell moment.

Probablement, com a mínim s’han llençat 400.000 € (incluent la nova solució) i durant tres anys s’han causant perjudicis de salut, gràcies a la contaminació ambiental.
És de suposar que el cost d’aquest error serà sufragat pels mateixos que l’hem estat patint a més de la resta de ciutadania de Sant Cugat, en lloc dels responsables municipals autors d’aquesta situació.

Veure anterior article relacionat sobre el Camí del Crist treballador

[ratings]

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

Un comentario en «Camí del Crist treballador (2)»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *