Futur barri de Ca n’Ametller

L’ajuntament ha anunciat que està fent els tràmits per crear un nou barri més amb 4000 habitatges. És una notícia sensacional per les arques municipals, llicències, impostos de circulació, ibis, etc. Però, per la resta de la població, significa un pas més per repartir l’escassetat de serveis.
La urbanització 60 hectàrees comporta més despeses de funcionament municipal neteja, residus, jardins, enllumenat, policia, clavegueram, circulació viària, etc.
L’increment 4000 habitatges significa 4000 famílies noves, amb nens, gent gran, etc. Amb necessitats de transport, salut, circulació de vehicles, escoles.

Sant Cugat està preparat?

Fàcilment ens surten una sèrie de qüestions:
– L’assistència sanitària d’aquesta nova població sense pediatres d’urgències les 24 h en els caps i absència d’especialistes, i amb unes llistes d’espera espectaculars és el model que volen incrementar?
– Els serveis de transports, entre d’altres els de FGC (cal recordar que a partir del proper més arribarà al seu límit de transport), els túnels de Vallvidrera, ja estan col·lapsats, AP7 ha arribat al seu límit i a més s’ha convertit en el principal productor de CO₂ i altres contaminants en el nostre municipi, on aquest barri es veurà beneficiat, s’ha tingut en compte?
– Mig nen per habitatges significa 2000 nens, escoles, llar d’infants, etc. es té en compte?
– La major part dels comerços importants es troben al centre de Sant Cugat, un espai limitat al seu accés, es vol incrementar més?
– Millorarà la circulació (cal recordar que molts hauran d’anar amb cotxe al centre, estan allunyats i per més que vulgui en els barris nous els establiments no triomfen i continuen havent d’anar al centre. Els bancs han desaparegut fora del centre. S’ha contemplat l’increment de circulació al municipi o tothom anirà amb bicicleta?
L’ajuntament ha fet un estudi de tenir en compte aquestes qüestions?

Conclusions

Ja una dita que diu «pan para hoy hambre para mañana«. És molt positiu el creixement de la nostra població sempre que els serveis de què disposem no es vegin perjudicats. Cal planificar i resoldre abans d’iniciar una proposta com aquesta, totes aquelles mancances que té el municipi de ser així l’ajuntament disposarà de més ingressos però també més emprenyats. Que no ens passi com l’escola la Mirada fem un barri nou Vollpalleres i ens oblidem d’un espai per l’escola.

Si t'ha agradat l'article comparteix a:

Un comentario en «Futur barri de Ca n’Ametller»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *